,

MOJ PONY

pony

NOVI PONY

»Wow. Povej mi, kako lahko voziš kolo v obleki in petah?« me je vprašala prijateljica, še preden me je pozdravila, ko sem se pripeljala na najin poletni ženski klepet. Medtem ko ji razlagam, da je ta outfit čisto primeren za vožnjo po središču mesta, ki ni daljša od 15 minut, si ogleduje moje novo kolo in mi pripoveduje o svojem ponyju iz otroštva.

Ugotoviva, da je bil moj temno zelen, njen pa rdeč kot Coca-Cola, in da sva ga obe dobili kot nagrado za odličen uspeh v drugem razredu osnovne šole. Takrat je bila to pogosta nagrada za odličen uspeh v šoli, kar pa ni pomenilo, da sem naslednje leto dobila nagrado v enaki vrednosti. Vsi otroci iz bloka so ga občudovali, saj so ga imeli le redki. Najbolj pogosto vprašanje je bilo: »A mi daš za en krog?« Neverjetno, kako je bila želja za samo en krog s kolesom okrog bloka močna. Danes je to redkost. V tem nisem videla nobene težave in tudi mama me ni spraševala, zakaj se vsi vozijo z mojim ponyjem. Naslednji dan sem se namreč kotalkala s sosedinimi kotalkami in žogala s sosedovo žogo, in to brez pripomb, čigavo je kaj.

Ko sem lani zagledala Rogovo črno kolo, se mi je ponovno porodila želja po ponyju. Dobila sem ga. Mož mi ga je podaril, ker sem imela nešteto zgodbic o svojem zelenem lepotcu, ki je služil še v srednji šolo, ko sem sestrično na prtljažniku peljala iz Šiške v center ali na bazen na Ježico. Če bi takrat moja mama vedela, kakšne razdalje narediva dnevno, bi nama tovrstne izlete prav gotovo prepovedala.

Naslednje prijateljičino vprašanje je bilo, zakaj črn ob vseh barvah, ki so na voljo. Pa imam vedno samo en odgovor: avto, kolo in telefon morajo biti črne barve; imam pa zato več barvite inspiracije pri oblačenju.

In ne boste verjeli – tudi ona me je prosila za en krog, ker še nikoli ni vozila kolesa v petah. Navdušena je bila in želja po ponyju se je prebudila tudi v njej. Držim pesti, da ga dobi.

Tisti poletni dan sem se prvič odpeljala na malo daljšo turo, in sicer iz centra proti domu.

My outfit:
Dress: Zara
Shoes: Balenciaga
Bag: Chanel
Sunglasses: Gucci
Jewerly: Rebecca

Photo: Jernej Jelen