October 24, 2020,

MOJA TERASA

terasa

Že od mladosti nisem velika ljubiteljica poletja. Težko prenašam vročino, zato poletja večinoma preživljam v Ljubljani. Odkar sta otroka odrasla nisem več vezana na počitnice in tako se z možem lahko na hitro odločiva za skok kamorkoli in kadarkoli.Večerni sprehodi po Stari Ljubljani so prečudoviti, še posebno med posedanjem v prijetnem lokalu, ko nam pogled uhaja na Ljubljanski grad.

Poletje v Ljubljani je umirjeno, kar se dela tiče. Delavniki navadno potekajo brez stresa, nenehnega zvonjenja telefona in gneč na cesti. Narava mojega dela nima urnika, zato zjutraj ne gledam na uro ali bom zamudila v službo in se bom morala zagovarjati za zamujene minute. Jutra obožujem in so moj najljubši čas v dnevu, ne glede na letni čas. Brez budilke vstajam med 6.in 7.uro in ker hodim zgodaj spat, sem po 8-ih urah več kot dovolj naspana.

Čeprav rada obiskujem različne kraje,imam hitro domotožje, kamorkoli grem. Dom mi je pomemben, zato skrbno pazim na vsak njegov kotiček. Letos smo prenavljali teraso pred hišo, kjer so v lepem vremenu obvezne jutranje kavice in večerni klepeti ob svečah, ko pridejo na obisk otroci ali prijatelji. Čez zimo sem si vzela veliko časa za premišljevanje, kakšno opremo naj izberem. 80- letnici, kot rada rečem naši stari kmečki hiši, sem želela ohraniti les , a ji vendar dodati pridihih modernega. Odločila sem se za kombinacijo lesa in kovine, k temu sem izbrala stole iz plastičnega ratana, ki sem jih kupila v trgovini Jysk. Dodatke s katerimi sem pričarala pridih topline sem kupila v trgovinah Momax, Tedi, Lesnina (vaza) in Jysk (stoli, sveče). Kako se podajo k mizi in klopi, ki nam jo je izdelal mizar Andrej pa naši zamisli, si lahko ogledate na spodnjih fotografijah.

Na drugi strani vrta sem si pod drevesom uredila svoj boho kotiček, kjer prebiram knjige in klepetam z Aleksejem ob kozarcu hladne limonade z dodatkom svežih metinih listkov (z moje terase seveda), leda, limete,... (tudi boho kotiček bo kmalu na blogu)

Velikokrat me ljudje, ki pridejo na obisk vprašajo, če se kam odpravljam, ker sem tako lepo oblečena. Tudi doma sem rada urejena, še posebej, če koga gostim, saj tudi oni po navadi pridejo urejeni. Verjetnost, da bi me videli v trenirki je majhna. Priznam pa, da ličil doma ne uporabljam, saj je makeup rezerviran bolj za fotografiranja in večerne priložnosti.

Moje poletje bo večinoma minilo na obnovljeni terasi, kjer se že kujejo novi projekti za jesen, ki se je že zelo veselim,saj je to moj najljubši letni čas.

Dress: Kaviy Couture
Jewerly: Rebecca (popust s kodo PIKA10)
Shoes: unknown
Coffe cup: Vileroy & Boch