,

Wiz zavarovanje

dress

Veliki modni intervju s Piko Zrim

Objavil: Doroteja WIZ team

Pika Zrim te očara, še preden spregovori, saj je njen stil tako izpoveden, da ne potrebuje dodatnih besed. Svoj izostreni čut za modo in estetiko deli s svetom na njenem blogu The 50th Avenue, ki potrjuje dejstvo, da je ženska lahko lepa, urejena ter moderna ne glede na starost. Pika ima ogromno znanja o modi, a ne tistega formalnega, ona modo preprosto živi. Vsak njen trenutek dneva posveča temu, kar ima najraje, in mi smo mnenja, da to počne z odliko. Intervju, ki ga bereš, je bil prvotno objavljen v WIZovi brezplačni e-reviji Zate&Zame, v kateri smo prvič ekskluzivno predstavili WIZ Perla. Avto zavarovanje z 50 % ugodnejšo ceno za tiste, ki prevozimo manj kilometrov. In prihranek v ceni radi porabimo za modne dodatke. ;) Pa začnimo z intervjujem!

Si dokaz, da so petdeseta nova trideseta. Kako si se pravzaprav odločila, da začneš s svojim blogom?

Pika: Ob spremljanju tujih in domačih blogerk sem zasledila, da je poplava modnih blogerk mlajše generacije, medtem ko je blogerk moje generacije zelo malo. Ker so blogerke moje starosti tako edinstvene in različne, sem spoznala, da je prostora za izražanje še dovolj in tako sem začela.

Kako se ti je življenje spremenilo, potem ko si začela blogat?

Pika: Moram reči, da se je moje življenje z bloganjem zelo spremenilo. Dolga leta sem bila gospodinja, ki je skrbela le za družino in dom. Zdaj, ko sta otroka odrasla, zaposlena in od doma, imam več časa in sem se z lahkoto predala novi zaposlitvi. Čeprav moj delovnik ne poteka osem ur na dan, ampak je zanj potrebna stalna prisotnost 24 ur, 7 dni v tednu, sem resnično vesela, da delam to, kar me najbolj veseli.

Kaj te pri delu najbolj motivira?

Pika: Pri mojem delu me motivira več stvari. Motivira me branje britanskih revij o modi, kot so InStlye, Harper's Baazar, Vouge in Porter. Redno spremljam druge blogerke v modi in modne spletne strani. Rada potujem v modne prestolnice, kjer najdem največ navdiha na ulicah, ko opazujem ljudi, kako dobro znajo izraziti sebe skozi oblačila. Veliko motivacijo pa mi predstavljajo tudi moje vsakodnevno okolje in odzivi mojih bralk. Ne morem opisati, kako zelo se razveselim sporočil žensk moje starosti in tudi mlajše generacije, ki so navdušene nad mojim delom. Pravijo, da so končno dobile dokaz, da se moda ne konča pri štiridesetih in da je ženska lahko lepa v vseh življenjskih obdobjih. Ta sporočila so moj resnični navdih.

Je res, da je mož tvoj najljubši osebni fotograf?

Pika: Delala sem že z veliko različnimi fotografi, a se je moj mož od vseh izkazal za najbolj funkcionalnega. Na razpolago mi je 24 ur na dan in to brez predhodnega dogovarjanja ter lovljenja terminov. Poleg vsega pa je še brezplačen (smeh).

Brez katerega modnega dodatka si ne predstavljaš življenja?

Pika: Tu bom kratka in jedrnata, moj dan ne mine brez korekcijskih očal in sončnih, ko so vremenski pogoji ustrezni.

Kaj bi zdaj oblekla za prvi zmenek z možem; kaj za after work pijačo v mestu; kaj za sprehod v Tivoliju?

Pika: Za prvi zmenek z možem bi oblekla lahkotno obleko midi dolžine in čevlje z visoko peto. Na after work pijačo bi se odpravila v hlačah z visokim pasom in jeans z bluzo v kombinaciji z visokimi petami. V Tivoli pa bi šla oblečena v trenirka hlače, hoodie in jeans jakno, na glavo bi dala kapo s šiltom ter obula superge.

 

Kaj je po tvojem mnenju znamenje večne elegance?

Pika: Ženska v obleki, ki izžareva svoje dostojanstvo, skrivnost, mehkobo, moč, ranljivost in samozavest, ki s svojim nežnim gibanjem in osebnim slogom pokaže, da je ženska s kakovostno globino svoje osebnosti.

Kaj je tisto, kar bomo lahko oblekle tudi čez 10 let pa ne bomo videti »iz mode«?

Pika: Zagotovo so to večni, klasični kosi. Bela srajca, črne hlače, mala črna obleka in trenč ne bodo nikoli »iz mode«.

Trendi v modi se menjujejo zelo hitro. Vsako sezono pridejo novi vzorci, novi odtenki, novi kroji … Potem so tu še vse pre-kolekcije. Kakšni pa pravzaprav sploh so letošnji modni trendi za jesen? Kaj izstopa? Kaj je jesenski »must have« kos?

Pika: Letošnja jesen bo polna barv, a prevladovala bo rdeča v vseh odtenkih. Veliko bo kara, žameta, pa bleščic, barvastega umetnega krzna, svetlečih kosov, puloverjev in hlačnih kostimov. in črt. K suknjičem, plaščem in oblekam bomo tokrat dodale obvezen pas, ki bo moderen v vseh širinah. Nepogrešljivo bo dvojno zapenjanje. To jesen bodo posebej izstopali barvasti čevlji, predvsem pa nogavičasti gležnjarji, ki so hkrati tudi »must have« te sezone. K suknjičem, plaščem in oblekam bomo tokrat dodale obvezen pas, ki bo moderen v vseh širinah. Nepogrešljivo bo dvojno zapenjanje. To jesen bodo posebej izstopali barvasti čevlji, predvsem pa nogavičasti gležnjarji, ki so hkrati tudi »must have« te sezone.

Kdo je po tvojem mnenju največja modna ikona v zgodovini? Zakaj prav ta oseba?

Pika: Coco Chanel. Ona je bila modna revolucionarka svojega časa, ki je strogo žensko modo naredila nosljivo in bolj udobno. Zaradi nje so hlače postale modni kos, parfum No. 5 pa ultimativni ženski spremljevalec. Še kako prav je imela, ko je rekla, da parfum o ženski pove več kot njen podpis. Poskrbela pa je tudi, da danes cel svet pozna malo črno obleko in njene perle, ki so zame simbol elegance, prestiža in popolnosti. Prav te perle pa imam sama že dolgo na svoji listi želja.

V enem izmed svojih intervjujev si povedala, da te še noben teden mode v Ljubljani ni prepričal. Glede na to, da se skoraj vsako sezono odpraviš na modni potep v eno izmed svetovnih modnih prestolnic, kaj meniš, kaj je tisto, kar manjka Ljubljani?

Pika: Kakor jaz opažam, trendom v Ljubljani sledi večinoma le mlajša generacija, z leti pa to izzveni. Zdi se mi, če nekdo izstopa s svojim posebnim stilom in je svetovljanski, bo na ulici deležen čudnih pogledov, da o komentarjih sploh ne govorim. Ljudje bi morali bolj pozitivno sprejemati drugačne stile, kot so jih navajeni. Iz njih bi lahko potegnili marsikaj pozitivnega, recimo navdih za prevetritev svoje garderobne omare.

Kam se najraje odpraviš po nakupih?

Pika: Po nakupih se najraje odpravim v Milano, kjer je izbira neskončna, poleg tega pa izjemno rada uživam v italijanskih restavracijah. Všeč mi je italijanski temperament, ki je prisoten vsepovsod, in mi daje neko zadovoljstvo vsakič, ko zapuščam to mesto.

Katere so tvoje najljubše trgovine in zakaj?

Pika: Moje najljubše trgovine v Ljubljani so Wolfova 5 in Pentlja Concept Store, no, pa tudi Zara, H&M in Mango. V tujini najraje obiščem blagovnice. Najbolj pri srcu so mi: Printemps ter Le Bon Marche v Parizu, Selfridges v Londonu in Rinascente v Milanu. Seveda pa je svojevrsten užitek tudi nakupovanje iz naslonjača, kjer rada brskam na modnih portalih Net-A-Porter, Matches, Luisa Via Roma, My Theresa in tudi Zara, Mango, H&M, Uterque. In potem tisto čakanje šoferja DHL in odpiranje škatel, neprecenljivo.

Kdo so tvoji najljubši modni oblikovalci?

Pika: Med modnimi oblikovalci je trenutno moj absolutni zmagovalec Guccijev Michele Alessandro, ki me vsakič znova preseneti. Sicer pa obužujem tudi Isabel Marant in modne hiše Balenciaga, Prada, Chloe, Saint Laurent, Miu Miu, Zimmermann ... Pa še bi se našlo.

Hvala Piki za čas in nasvete! Wizovci imamo zate še en namig, in sicer: kako znižati svojo ceno avto zavarovanja in prihranek porabiti za lepše stvari. Si se kdaj vprašala, zakaj ni tvoja cena zavarovanja nižja, če pa na cesti preživiš manj časa kot drugi vozniki? WIZ Perla je pomislila nate in na vse druge, ki svoj avto uporabljate le za vožnjo otrok, krajše izlete, za vožnjo v službo in nakupe v trgovini … Se tudi ti prepoznaš v opisu, narediš manj kot 6.000 km na leto?

 WIZ zavarovanje (klik here)