,

MODNI OBJEM SEVERA

skandinavska moda

MODNI OBJEM SEVERA

Čeprav države skrajnega severa Evrope veljajo za glavne trendsetterje minimalističnega in udobnega opremljanja interierja, ne gre spregledati dejstva, da si iz leta v leto ustvarjajo svoj edinstveni prostor v svetu mode, modni tedni v Kopenhagnu in Stockholmu pa jih že postavljajo v sam vrh novih modnih prestolnic.

Minimalizem vs. eklektičnost
Kljub temu da v Skandinaviji prevladuje trend minimalizma, pa pri modi Skandinavke rade eksperimentirajo z barvami, silhuetami, vzorci in modnimi dodatki. Poleg tujih proizvajalcev in oblikovalcev modnih oblačil rade nosijo modne znamke domačih oblikovalcev, ki radi eksperimentirajo, so raznoliki in atraktivni ter prisegajo na kakovostne materiale in udobne kroje. Modne navdušenke, ki sledijo modnim trendom, v ospredje postavljajo popolno ravnotežje modnih trendov s sproščenim, udobnim in praktičnim slogom, skladnim z njihovim načinom življenja … Pa naj bo to, ko se sprehodijo po mestnih ulicah ali usedejo na kolo – vedno so ženstvene, s karakterjem in navdih marsikomu. Vsaka je popolna na svoj način, z izdelano idejo, kako do popolnega videza, kar jim omogoča tudi njihov življenjski standard, ko je beseda o modi.

Na modnem seznamu … obleke
Mrzli sever včasih težko povezujemo z lahkotnimi oblekami. Pa vendarle, Skandinavke so rade ženstvene, zato romantične obleke nosijo v kombinaciji s hlačami, v hladnejših dneh pa z debelimi pleteninami in dolgimi plašči. Pri obutvi prisegajo na udobje, saj jih nosijo s supergami, poleti z natikači, zdaj pa s trendi kavbojskimi škornji, ki so« must have« modni kos sezone.

Ulični stil
Francoskim, italijanskim in ameriškim blogerkam in influencerkam že nekaj časa veliko konkurenco predstavljajo ravno Skandinavke, ki zadnje čase polnijo vse svetovne modne časopise in portale. S svojim uličnim stilom navdušujejo in presenečajo znova in znova.

 

TOP 7 SKANDINAVSKIH MODNIH BLOGERK

Pernille Teisbaek - https://www.instagram.com/pernilleteisbaek/

Janka Polliani - https://www.polliani.com/

Darja Barranik - http://www.darjabarannik.com/

Tinea Andrea - http://www.thefashioneaters.com/

Hanna Stefansson - https://hanna.elle.se/

Anabel Rosendahl - http://www.annabelrosendahl.com

Emili Sindlev - http://www.emilisindlev.com/

Spodaj nekaj utrinkov kolekcije A/W 2018 in ulične mode v času FW v Kopenhagnu (CPHFW)

Za več informacij sem vam  vedno na voljo.

Pika