October 24, 2020,

Predstavitev Maxi trendov

skaza

Tokrat je modni klepet potekal drugače.

Letošnji 5. junij je bil kljub slabemu vremenu en prav zares prijeten dan. Na tisti torek je namreč modni klepet potekal na drugi lokaciji, in sicer v podjetju Skaza v Velenju, kjer me je toplo sprejelo 25 izjemnih, urejenih žensk, v katerih sem videla delček sebe. Tistega torka smo se namreč vse zelo veselile, saj je napovedoval klepet o modi, modnih trendih, predvsem pa, da bomo lahko med seboj delile, kaj rade nosimo, kako nosimo, imamo rade visoke pete ali flat podplate, kako si uredimo lase in make-up … prav nič čudnega ni, da so tri ure minile, kot bi mignil, in verjeli ali ne, lahko bi klepetale še in še.

Tako smo se z Maxi  ponudbo in delčkom moje omare sprehodile skozi modne trende za pomlad/poletje 2018, ki jih lahko nosimo v službi ali v prostem času. Pregledale smo tudi vse mogoče modne dodatke, ki so priljubljeni to poletje, ter razmišljale o tem, kako lahko s pravo kombinacijo čevljev, torbic in rut ustvarimo popolnoma sproščen outfit, ki bo primeren za slalomiranje med sestanki v službi, zvečer pa ga na čisto preprost način spremenimo v glamurozno večernega, ko se dobimo na večerji s prijateljicami ali se podamo na katerega od kulturnih dogodkov.

Damam sem slikovno in praktično predstavila modne zapovedi ali dress code, ki so primerni za opravljanje dela v skladu z modnimi trendi – tako so spoznale Formal Business, Casual Business, Smart Casual, Chic Casual in Informal Casual, pri čemer gre poudariti, da različne dress code nosimo na različnih delovnih mestih (v banki in na zavarovalnici je zapovedan Formal Business), medtem ko v nekaterih podjetjih to predpisuje njihov interni kodeks, za katerega menim, da bi ga morali zaposleni upoštevati.

Obdelale smo tudi tipe oblike postav (hruška, jagoda, jabolko, peščena ura in pravokotnik), katere znane osebe jih imajo, pri čemer se je prav vsaka izmed dam lahko našla v določeni postavi. Glede na tip postave namreč vemo, kaj lahko nosimo in kaj ne. Moja postava je, denimo, oblika jabolka, kar pomeni, da nimam ozkega pasu in imam večje prsi, kar skušam z oblekami prikriti, imam pa vitke noge in roke, kar tudi raje poudarjam. Več o oblikah postav raje kdaj drugič, ko jim posvetim celoten zapis.

Z nami je bila tudi vizažistka Nastja, ki nam je predstavila trende pri ličenju, katera ličila in kateri make-up so primerni za določen dress code, in delila z nami svoje izkušnje glede uporabe pudra in ostalih izdelkov. Vselej izvemo kaj novega, še posebno, če vse to spoznamo skozi s stilsko preobrazbo. Tokrat smo z Nastjo preobrazile Nino, ki se je prepustila modnemu ličenju, spremembi frizure iz ravnih las v rahle kodre, oblekla pa se je v čudovito srajčno obleko znamke Rinascimento (Maxi), ki jo lahko nosimo celo leto in kombiniramo na veliko načinov – poleti na sandale z višjo peto ali z natikači, v hladnejših dneh z ozkimi kavbojkami in usnjeno jakno, pozimi s črnim pulijem, usnjenimi ozkimi hlačami in bulerji ali pa le-te zamenjamo s čevlji z visoko peto. Za piko na i seveda lahko dodamo še kakšen modni dodatek, v tem primeru torbico in očala znamke Le Specs.

Našemu modnemu klepetu in stilski preobrazbi je sledilo preoblačenje, pozitivno komentiranje in še nakup, če se katera od dam ni mogla upreti kakšni srajčki, obleki, ruti ali torbici. Dogodek smo zaokrožile z barvito pogostitvijo s proizvodi Plastike Skaza, ki so v mojem domu in pisarni postali stalnica.

Priznati moram, da mi je bilo po koncu Modnega klepeta kar malo hudo, saj mi takšni dogodki res polepšajo dni, zato se neznansko veselim naslednjega. Takrat bom prekrasne obleke, čevlje in ostale modne dodatke spet spravila v Mercedes-Benz (tokrat v E-Classo), ki je s svojo prostornostjo pravi mali nadomestek moje omare (ki seveda ni ravno majhna), in se napotila novemu modnemu popotovanju naproti.

Drage dame, jeseni ste seveda vse lepo vabljene na jesenski modni klepet v moj Showroom ali pa se dogovorimo kako drugače in se ujamemo na obisku v vašem podjetju.

En lep modni pozdrav,

Pika