October 24, 2020,

Moravske toplice

TERME 3000

Čeprav smo že v decembru, jaz še kar ne neham sanjati o jeseni. Ta je namreč moj najljubši letni čas, ko me narava povsem očara in zapelje s svojimi barvami. V zadnjih letih pa so se tudi vremenske razmere nekoliko spremenile, vsaj kar se temperatur tiče in tudi novembra, se je pripetilo tako, da sem se z možem in vnukom odločila, da se gremo v toplih jesenskih dneh potepat v Moravske Toplice, natančneje v Terme 3000. Novembrski dnevi so bili prav v tistem terminu, od torka do četrtka, ko tam seveda ni takšne gneče kot med vikendi, naravnost čudoviti.

Moram priznati, da sem se tiste dni počutila zares graciozno. Mercedez-Benz Slovenija je poskrbel, da smo se v Moravske Toplice peljali na najbolj udoben način, kar je mogoče, obenem pa sem v prtljažnik lahko dala vso prtljago, ki sem jo imela. Že res, da smo šli na jesenske 'počitnice' le za tri dni, vendar se nikakor ne morem upreti, da ne bi s seboj vzela, kar mi srce poželi, saj si lahko tako pozneje, na licu mesta, izberem, kaj bom tisti trenutek oblekla. Kakorkoli, pustimo modne prigode danes nekoliko ob strani in se raje posvetimo neskončnemu razvajanju, ki ga premorejo v Termah 3000. Nastanili so nas v nadvse prekrasne nove hišice v prekmurski vasi Ajda.  Za tričlansko ali večjo družino je, denimo, največja, v kateri smo bivali mi, idealna, saj ima dnevno sobo s kuhinjo in dve spalnici.

Jutra v Moravskih toplicah so bila resnično najlepša. V hišico so nam prinesli v pleteni košari enkraten zajtrk, po katerem smo si prav vsi obliznili prste. Ni je bilo namreč jedi, ki bi za zajtrk manjkala. Mož in vnuk sta v hrani zares več kot uživala. Pa ne le v zajtrku. Tudi kosila in večerje so bile izjemno okusne! Navdušila nas je nadvse raznolika, zares božanska hrana, ki jo Prekmurci znajo pripraviti. Za kosilo smo si postregli sami in izbirali med imenitnimi prilogami in fantastičnimi kombinacijami omak, mesa in rib, zvečer pa nam oni postregli s slastno večerjo. Moram poudariti, da sem seveda v vsej tej pestri ponudbi našla tudi nekaj zase, saj sicer jem brezglutensko hrano. Bogate solate sem dopolnila s sočnim mesom ali  ribo. Da o sladicah – tradicionalni gibanici, zavitkih in torticah sploh ne govorim! Morda sem na hrano pozabila le ob masaži, ki je bila daleč najboljša, kar sem jih kdaj doživela. Pa sem bila že na marsikateri; tudi dobri.

V teh nekaj dneh sem se resnično spočila, sprostila in nadvse kakovostno preživela čas z možem in vnukom. Ta naju je že navsezgodaj 'vrgel' iz postelje, da smo bili na bazenu prvi in da je lahko povsem sam, kot kakšen princ, čofotal v vodi. Med jutranjim in popoldanskim kopanjem pa smo se najraje sprehodili ob igrišču za golf in ušpičili še kakšnega 'selfija' na poti.

Nikakor ne morem pozabiti tudi prijaznega osebja, ki sem se mu vsak dan znova čudila. Če mislite, da so Američani prijazni in vedo, kako delati z ljudmi, potem zagotovo še niste bili v Prekmurju in Moravskih. Neverjetno, da tak majhen kraj premore toliko dobrote in ustrežljivosti. Prav vse bi naredili za to, da se ljudje v toplicah počutimo dobro, celo tako dobro, da počitnikovanja tam ne pozabimo zlahka. Naš Aleksej namreč kar naprej sprašuje, kdaj bomo spet šli v toplice …