October 24, 2020,

V Ney York s Pikovo damo

NY

PIKOVA DAMA 

Bi šla v New York, pa ne moreš, ker ima prijateljica majhnega otroka, druga je na novo zaljubljena, tretja se ločuje, četrto mož ne pusti, peta ima sama s sabo milijon problemov, šesta nima denarja,....zato predlagam  PIKOVO DAMO (klikni na program), ki združuje potovanja, ki so namenjena v prvi vrsti ženskam. Gre za razvajanje ženske duše. Po meri pripravljena ženska potovanja z druženjem, spoznavanjem krajev, sopotnic, ki pa vključujejo tudi dovolj časa zase, da se boste tudi odpočile od vsakodnevnih problemov. Našle boste energijo, ki nam jo da vikend ali nekajdnevno razvajanje.Ne boste same, z vami bom jaz, ljubiteljica mode, lepote, trendov, razumevanje ženske duše in njenih številnih obrazov skozi delovni dan.
Ogledale si bomo mesto z odličnim vodenjem poznavalke New Yorka. Uživale bomo od odkrivanja znamenitosti do glasbenih užitkov in kulinarike.
Šle bomo po nakupih, če boste želele vam bom svetovala glede kombinacij, ob kavici bomo klepetale o modnih trendih, zanimivih modnih zgodbic ne bo manjakalo in pogled v moj kovček pred odhodom bom delila z vami.

PROGRAM (prijave na RUSKA DAČA)

ODHOD: 16. oktober 2019

NAJMANJŠE ŠTEVILO POTNIKOV: 15

ČAS POTOVANJA: 6 dni/4 noči

ČAS ZA PRIJAVO: do 10. 5. 2019 s popustom oziroma do zasedbe prostih mest

1. sreda, 16. oktober: LJUBLJANA‒NEW YORK

NEW YORK NEW YORK, PRIHAJAMO …

Dopoldne zbirališče potnic na ljubljanskem letališču in odhod letala proti Varšavi in naprej proti New Yorku. Zvečer boste prispeli v Veliko jabolko, prevoz do hotela in nastanitev. »Nočne ptice« se bomo podale na orientacijski sprehod po srednjem Manhattnu, znanem po gledališčih, koncertih in živahnem utripu. Prenočevanje v hotelu.

2. dan, četrtek, 17. oktober: NEW YORK

KROŽNI OGLED IN SPODNJI MANHATTAN

Ves dopoldan bomo na krožnem ogledu mesta spoznavale New York in ga končale na spodnjem Manhattnu (Lower Manhattan) pri spominskem obeležju preminulim v napadu 11. septembra. Ta del mesta je sedaj zanimiv tudi z arhitekturnega vidika; na mestu nekdanjih dvojčkov stoji najvišja stavba na zahodni polobli, Freedom Tower, ki ga je mogoče obiskati in si ogledati New York z razgledne ploščadi (doplačilo). Vredna ogleda je tudi futuristična postaja WTC Oculus. S spodnjega Manhattna se bomo odpravile na izlet z ladjico na otok s Kipom svobode in na otok Ellis, ki je bil desetletja prva postaja priseljencev. Večerni koktajl in klepet o doživetjih. Morda kasneje obiščemo še enega znanih džez klubov z živo glasbo … Prenočevanje v hotelu.

3. dan, petek, 18. oktober: NEW YORK

SREDNJI MANHATTAN, RAZKOŠJE IN ZGODBE PETE AVENIJE, VZPON NA EMPIRE STATE BUILDING

Sprehodile se bomo po srednjem Manhattnu, polnem presenečenj in presenetljive arhitekture: Hotel Plaza, Trump Center, Empire State Building, »Peglezen« … Rockefellerjev Center. Z 86. nadstropja Empire State Buildinga bomo z očmi zaobjele ves Manhattan, z malo sreče ob lepem vremenu tudi druge predele mesta ali tudi bližnjo državo New Jersey. Ogled bomo zaključile pri Muzeju moderne umetnosti MOMA. Popoldanski čaj v Russian Tea House, eni najbolj znanih newjorških kavarn in restavracij, nato pa prosto za nakupe ali ogled enega od muzejev. Večerja. Prenočevanje v hotelu.

4. dan, sobota, 19. oktober: NEW YORK

DOPOLDAN V BROOKLYNU, POPOLDAN V »CHINA TOWN IN LITTLE ITALY«, VEČER V GREENWICHU

S podzemno železnico se bomo odpravile v Brooklyn. Skozi zgodovinski del z značilno arhitekturo brownstones oziroma »rjavih hiš«, ki je bil inspiracija za mnoge literate in televizijske filme in nadaljevanke, se bomo sprehodile do sprehajališča ob East River (Vzhodni reki), od koder je najlepši pogled na Manhattan, nato pa še četrt DUMBO (kratica za Down Under the Manhattan Bridge Overpass), lepo prenovljeno ustvarjalno sosesko z veliko karakterja ‒ tlakovci in dramatično arhitekturo, ki je ostala od industrijskih dni. Današnji DUMBO ima namesto tovarn galerije, knjigarne, butike, kavarnice, kjer se bomo ustavile za osvežitev. Za tem pa se bomo sprehodile še po brooklynskem mostu, 20 minut hoje in lepih pogledov na Manhattan. Mimo mestne hiše se bomo sprehodile do kitajskega dela mesta (China Town) in italijanskega (Little Italy). Odmor za kosilo. Mestni predel Greenwich ima prav poseben čar, saj se nahaja v univerzitetnem delu mesta, ki je bolj boemski. Nekaj ulic bomo prepoznale iz filmov in nadaljevank, spile kavo v najstarejši kavarni ali se odločile za ogled ene od predstav na Broadwayu. Prenočevanje v hotelu.

5. dan, nedelja, 20. oktober: NEW YORK

LENOBNO PO CENTRALNEM PARKU, POGLOBLJENO PO MUZEJIH, ŽIVAHNO PO NAKUPIH

Dan bo čisto po njujorško sproščen. Začele ga bomo v Centralnem parku s kavico ob ribniku. Potem bo prosto za oglede muzejev (ob Centralnem parku je »muzejska milja« – Metropolitanski muzej, galerija Guggenheim, na drugi strani pa izjemen prirodoslovni muzej), popoldan pa za trgovine ali samostojne oglede. Z vodnico si bomo ogledale še nekoliko bolj »alternativne« dela mesta: High Line je javni park, zgrajen na zgodovinski železniški progi, ki je povezovala skladišča mesa (»meat-packing district«) s pristaniščem nad ulicami na West Side-u v Manhattnu. Proga je bila kasneje opuščena in zapuščena, leta 2009 pa so jo odprli kot hibridni javni prostor, kjer obiskovalci doživljajo naravo, umetnost in oblikovanje. Vredno ogleda in sprehoda. Presenečene bomo. Pozno popoldne prevoz na letališče in odhod letala proti Evropi.

6. dan, ponedeljek, 21. oktober: NEW YORK‒LJUBLJANA

PRIHOD DOMOV

Pristanek letala v Ljubljani predvidoma ob 18.30.

CENA na OSEBO: 1.790 €

(Za prijave do 10. 5. 2019 POPUST 45 €; cena s popustom 1.745 €)

Cena na osebo vključuje: navedeni letalski prevoz v ekonomskem razredu, letališke in varnostne pristojbine, ki na dan 6. 3. 2019 znašajo 336 €, 4 prenočevanja v dvoposteljnih sobah v hotelu 3*, prevoz letališče−hotel−letališče v New Yorku, panoramski ogled mesta 2. dan, izlet z ladjico na otok Kip svobode in Ellis Island z vstopninama, vstopnina v Empire State Building, 1 večerja, popoldanski čaj s prigrizki v Russian Tea House, 1 večerni koktajl, slovensko vodenje in organizacijo potovanja.

Cena ne vključuje navedenih doplačil, morebitnih dodatnih predlaganih izletov, storitev po posebnih naročilih, napitnin.

Možna doplačila na osebo (ob prijavi): enoposteljna soba za 4 noči na vprašanje, ESTA za vstop v ZDA pribl. 40 €, vstopnina One World/Freedom Tower pribl. 32 USD, podzemna železnica pribl. 2,5 USD ena vožnja, vstopnine (okvirne cene) v muzeje od 18 do 22 USD za en muzej, napitnine pribl. 20 USD.

OPOZORILO: za vstop v ZDA je treba pridobiti vstopno dovoljenje (ESTO). Ob predložitvi kopije potnega lista lahko obrazec za ESTO izpolnemo tudi pri nas. Za pridobitev ESTE je dovolj nekaj dni (pred potovanjem).

Če ste po 1. 3. 2011 potovale v Iran, Irak, Sirijo, Sudan, Somalijo ali Jemen, ali imate tudi državljanstvo katere od teh držav, v ZDA ne morete potovati na podlagi programa Visa Waiver, ampak morate za vstop v ZDA pridobiti ustrezen vizum. Spremembe so začeli izvajati 21. 1. 2016, zato vsem, ki nameravajo potovati v ZDA, svetujemo, da se za podrobnejše informacije obrnete na Veleposlaništvo ZDA v Ljubljani in preverite, ali morda potrebujete vizum in po potrebi zanj zaprosite.

Vstopni vizum v ZDA mora potnik na veleposlaništvu ZDA v Ljubljani urediti sam. Cena je trenutno 159 USD, vizumski postopek pa poleg izpolnitve vloge in priložitve ustreznih dokazil o premoženjskem stanju predvideva tudi osebni razgovor na veleposlaništvu. Postopek pridobitve vizuma lahko traja tudi nekaj mesecev.

Prijave sprejema Ruska dača turizem; zahtevajte prijavnico: potovanja@ruska-daca.si. Ob prijavi je treba plačati 30 % cene, drugo najkasneje 21 dni pred odhodom. Možno je mesečno odplačevanje: prvi obrok ob prijavi, zadnji najkasneje 21 dni pred odhodom.

In gospodje? – Greste z nami? Odlično. Dobrodošli. S Pikovo damo boste spoznali mesto in kotičke, ki vas bodo navdušili.

Trenutno predviden vozni red letov po lokalnih časih:

16. 10. 2019: Ljubljana‒Varšava 13.40‒15.35 20. 10. 2019.: New York‒Varšava 22.00-12.30 + 1

16. 10. 2019: Varšava‒New York 16.45-20.05 21. 10. 2019: Varšava‒Ljubljana 16.50‒18.30

ODKRITA BESEDA GLEDE HOTELSKE NASTANITVE: v Ameriki so dvoposteljne sobe z dvojno posteljo »King size« in Queen size«. Slednje so po navadi za štiri osebe. Sob z dvema ločenima posteljama za dve osebi imajo hoteli zelo malo, cene so zanje visoke.

V tem programu boste nastanjene samo po dve v sobah, ki imajo dve ločeni postelji. Zajtrki v New Yorku običajno niso vključeni, v tem programu imamo vsako jutro vključeno kavo ali čaj in kos peciva.

Kaj pa opera ali muzikal? Broadway ponuja številne imenitne muzikale (Kiss me Kate, The Book of Mormon, My Fair Lady, Chicago … V času našega bivanja v New Yorku so v metropolitanski operi predstave Madame Butterfly, Manon in Turandot , https://metropolitan.operahousenewyork.com

Vstopnice lahko rezerviramo mi, cene vstopnic od 90 do 350 €; odvisno od predstave in sedeža. Predstave so v New Yorku vedno hitro prodane, zato ob prijavi navedite, katero predstavo bi želeli.

Skladno z 900. členom Obligacijskega zakona si pridržujemo pravico do zvišanja cene (če pride do sprememb v menjalnih valutnih tečajih ali do sprememb v cenikih prevoznikov) in skladno z 902. členom istega zakona pravico do odpovedi potovanja, če se ne prijavi vsaj najmanjše število potnikov, potrebno za izvedbo potovanja.

Splošni pogoji in navodila za potovanja so sestavni del pogodbe in so na voljo na spletni strani www.ruska-daca.si in pri izvajalcu potovanja – Ruska dača d. o. o. (klikni)